Weinig mensen weten dat Nederland toonaangevend is geweest op het gebied van gedistilleerd.
Distilleren – Kunst van het ruiken
Weinig mensen weten dat Nederland toonaangevend is geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten. Hun distilleertechnieken werden wereldwijd overgenomen.
Auteur: Fenny van Wees
Uitgeverij: Loopvis
Vormgeving en illustratie: Jelle F. Post
Drukkerij: TienkampĀ
Aantal pagina’s: 288
Uitvoering: hardcover met preeg en leeslintje
ISBN: 978-94-92206-57-2
Bestellen kan hierĀ
Fenny van Wees vertelt in dit boek de geschiedenis van het distilleren in Nederland en gaat uitvoerig in op de kunst van het ruiken
Distilleren – Kunst van het ruiken
In dit kloeke, stevig gebonden boek vertelt Fenny van Wees uitgebreid over de geschiedenis van het familiebedrijf Ooievaar / Van Wees, waarvan zij sinds 2000 aan het roer staat. Daarnaast geeft ze haar kijk op de geschiedenis van het distilleren in Nederland en gaat ze uitvoerig in op de kunst van het ruiken.
A. van Wees distilleerderij De Ooievaar is de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, distilleren zij volgens authentieke receptuur.